Afgelopen april ben ik als senior Sales aan de slag gegaan bij eG Innovations.

Al tijdens het sollicitatieproces kreeg ik een introductie over het end-to-end monitoren van complexe infrastructuren. Mede door mijn technische achtergrond was ik verbaasd en onder de indruk van de oplossing. Als sales is het fantastisch wanneer je een innovatieve oplossing mag gaan verkopen waarbij je zelf enthousiast wordt en je de mogelijkheden ziet om ‘de wereld te verbeteren’.

Zelf kom ik uit de wereld van Low Code development, waar performance issues altijd een punt van discussie zijn. Zoeken naar bijvoorbeeld het ‘triggeren’ van de juiste index, helpt maar kost tijd (en frustratie). De development afdeling, de (database)beheerders en daarnaast de infrastructuurspecialisten…. allemaal bekijken ze het vanuit een andere invalshoek.

Het is toch fantastisch als je een oplossing kunt inzetten waarbij je de gehele complexe IT omgeving kunt monitoren, waardoor je direct wordt gewezen op het verkeerde gebruik van zo’n index.

Maar ook is het, als tijdens de deployment bijvoorbeeld blijkt dat er een switch staat te klapperen, een verademing als het binnen enkele seconden zichtbaar is waar zich het probleem bevindt.

En dit alleen maar door het Oranje of Rode icoon aan te klikken….

Inmiddels ben ik bij diverse klanten geïntroduceerd en heb ik me verdiept in de verschillende projecten. Hierbij kom ik tot de conclusie dat het monitoring platform van eG Innovations misschien wel het best bewaarde geheim van de infrastructuur wereld is. Leuk wanneer je als sales een technische achtergrond hebt!

Klanten en partners denken vaak alleen aan de virtualisatie omgeving en realiseren zich niet (of nauwelijks) dat je in een vervolgtraject ook de databases en applicaties kunt meenemen of automatisch kunt controleren of een en ander nog werkt na een update.

Met deze oplossingen ga ik op pad.

Recentelijk kreeg ik het volgende antwoord van een prospect: “Bedankt voor alle informatie, maar na een jaar zijn we bijna klaar met de implementatie van een andere monitoring tool”. Mijn eerste reactie is “Goed om te horen dat monitoring op de agenda heeft gestaan”. Maar na een jaar? Kom op zeg. Geef ons 2-3 weken en het gaat in productie.

Wanneer ik de berichten lees over bijvoorbeeld storingen bij banken of vliegmaatschappijen, dan zijn dat precies de situaties waar het platform van eG Innovations van meerwaarde is. Want het zijn juist dit soort organisaties, met complexe IT omgevingen, vaak meerdere datacenters, meerdere (hybride) clouds en virtuele werkplekken, waar de end-to-end ketenmonitoring van eG Innovations echt inzicht biedt. Bij het vinden van de ‘root cause’ van het probleem. Als antwoord op de vraag ‘waarom is mijn applicatie traag’. Maar ook als onderbouwing bij het maken van keuzes voor de toekomst.

Lijkt het alsof dit ook voor uw organisatie relevant kan zijn? Mooi, dan kom ik graag een keer bij u langs!

eG Enterprise is an Observability solution for Modern IT. Monitor digital workspaces,
web applications, SaaS services, cloud and containers from a single pane of glass.