Press Releases

The latest news from eG Innovations

Free Trial

eG Innovations & AVDTechFest maken uitkomsten bekend van 2022 Azure Virtual Desktop (AVD) Adoption Trends Survey

ISELIN, NJ - 17 mei 2022 - eG Innovations, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor monitoring van de digitale werkplek, heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van zijn 2022 Azure Virtual Desktop (AVD) Adoption Trends-survey. Het onderzoeksrapport, dat samen met AVD TechFest tot stand is gebracht, is een compilatie van antwoorden van meer dan 500 IT-professionals van over de hele wereld en bevat learnings, analyses en trends die interessant zijn voor iedereen die werkt met Microsoft Azure Virtual Desktop-technologieën of het gebruik ervan evalueert.

Microsoft's multi-sessie Windows desktop technologie, ondersteund door Azure cloud, stelt beheerders in staat om virtuale desktops on-demand in te richten. Integratie met Azure Active Directory en FSLogix, verzekeren een veilige toegang met efficiënt profielbeheer.

De survey is één van de eerste onderzoeken naar de adoptie van Microsoft AVD. Deze enquête, uitgevoerd van februari tot april 2022, richtte zich op hoe organisaties AVD hebben geadopteerd voor nu en in de toekomst, welke technologieën en features samen met AVD worden gebruikt, en of organisaties AVD gebruiken naast of als vervanging van andere digitale werkplektechnologieën zoals Microsoft RDSH, Citrix, VMware Horizon en Amazon WorkSpaces en AppStream 2.0.

De belangrijkste bevindingen van de survey:

  • Organisaties zijn actief bezig om Azure Virtual Desktop-technologieën te implementeren en de toekomstige acceptatie zal waarschijnlijk hoog zijn. 26% maakt al gebruik van AVD, terwijl 58% verwacht binnen 2 jaar AVD-technologie in gebruik te hebben.
  • Momenteel zijn AVD-implementaties nog relatief klein. Bij 73% van de implementaties gaat het om minder dan 1000 gebruikers.
  • Veilige architectuur, pay-as-you-go-model en eenvoudige implementatie zijn belangrijke redenen om AVD te gaan gebruiken.
  • Organisaties die AVD adopteren, maken gebruik van best practices en geavanceerde functies zoals GPU's (Graphics Processing Units), beeldoptimalisatie, profielbeheer, enz. om de gebruikerservaring te verbeteren.
  • Meer dan de helft van de organisaties die gebruik maken van AVD, zijn afhankelijk van Azure native tools voor monitoring en beheer. Kosten en het onvermogen om deze kosten te voorspellen zijn de belangrijkste uitdagingen voor organisaties met Azure Monitor.
  • Om AVD-technologie effectief te laten zijn, zien organisaties end-to-end monitoring van AVD als een belangrijke vereiste.
  • Ondanks de vele voordelen verwacht 80% van de organisaties andere digitale werkplektechnologieën te gebruiken in combinatie met AVD.
  • Een 'single pane of glass' voor het monitoren van alle verschillende digitale werkplektechnologieën wordt als bijzonder belangrijk beschouwd.

"De vereisten voor hybride werkplekken hebben ertoe geleid dat er veel interesse en vraag is naar digitale werkplektechnologieën. Er is significant veel interesse voor Microsoft Azure Virtual Desktop, met name met de toevoeging van multi-sessie hosting mogelijkheden. We zien nu al dat veel van onze klanten hun implementaties van AVD opschalen en naarmate dit gebeurt, zullen monitoring-, diagnose- en rapportagevereisten belangrijker worden," aldus Srinivas Ramanathan, CEO of eG Innovations.

Simon Binder, mede-oprichter van AVD TechFest, in een reactie op de uitkomsten: "Het rapport bevat waardevolle inzichten, waarvan sommige ook verrassend zijn. Maar vooral biedt het een belangrijk perspectief op de adoptie van Azure Virtual Desktop. Partners kunnen deze inzichten gebruiken om passende diensten te implementeren die aansluiten op de behoeften van de klant en klanten zouden het gebruik ervan inzichtelijk moeten maken en op zoek gaan naar manieren om de operationele efficiëntie, kostenoptimalisatie en gebruikerservaring te verbeteren."

Het 2022 Azure Virtual Desktop (AVD) Adoption Trends-rapport is kosteloos beschikbaar, en te downloaden vanaf de eG Innovations-website. Download hier.

eG Innovations presenteert op 24 mei een gratis, live webinar, waar een panel van toonaangevende AVD- en EUC-experts (End User Computing) de resultaten van dit onderzoek in detail zal bespreken. Registreer online.

Over eG Innovations:

eG Innovations helpt bedrijven over de hele wereld om haar IT-dienstverlening om te zetten in een concurrentievoordeel en daarmee bij te dragen aan het verhogen van de productiviteit, groei en winst. Veel van 's werelds grootste bedrijven gebruiken eG Enterprise-technologieën om de prestaties van IT-services te verbeteren, de operationele efficiëntie te verhogen, de IT-effectiviteit te waarborgen en de ROI-belofte van transformationele IT-investeringen in fysieke, virtuele en cloudomgevingen waar te maken. Bezoek ons op www.eginnovations.com of op Twitter op @eGInnovations.

- Peter Claridge

All trademarks, service marks and company names are the property of their respective owners.